Τοποθεσια της βιλας

 Το χωριό Πεμόνια βρίσκεται στον Αποκόρωνα, γνωστή και φημισμένη περιοχή των Χανιών, για την πλούσια φυσική ομορφιά της και τις πολυποίκιλες εναλλαγές του αυθεντικού κρητικού τοπίου, προσφέροντας στον επισκέπτη τη δυνατότητα επιλογής για κάθε μορφή φυσιολατρικού ή εναλλακτικού τουρισμού, στην αυθεντική και αναλλοίωτη κρητική φύση, το βουνό ή τη θάλασσα. Το μικρό ορεινό και γραφικό αυτό χωριό, παραμένει αναλλοίωτο μέσα στο πέρασμα του χρόνου και μακριά απο κάθε μορφή τουριστικής εκμετάλευσης.

Απέχει 26χιλ από την πόλη των Χανίων και βρίσκεται στο μέσο ακριβώς της διαδρομής μεταξύ της πόλης των Χανίων και του Ρεθύμνου ενώ μόλις 1,5χιλ απο το βασικό οδικό άξονα της Κρήτης Χανίων-Ηρακλείου προς τους πρόποδες των Λευκών Ορέων. Τα Πεμόνια, αν και ορεινό χωριό απέχει μόλις 9χιλ από τις γραφικές παραλίες των Καλυβών και της Αλμυρίδας, και 8χιλ από τις αχανής παραλίες της Γεωργιούπολης, προσφέροντας έτσι ιδανικό συνδυασμό για καλοκαιρινή διαμονή αλλά και όλη εκείνη τη θαλπωρή του βουνού και του ήπιου κρητικού χειμώνα. Στο άκρο του οικισμού, ένας ιδιωτικός δρόμος οδηγεί στο πανοραμικό σημείο που βρίσκεται η βίλα Καλλιθέα. Αυστηρά μακριά απο κάθε αδιάκριτο βλέμμα, ο μόνος θόρυβος που μπορεί να διαταράξει αυτή με τη φύση είναι το κελάηδημα των πουλιών.

Μέσα σε ένα κήπο 1.200τ.μ. βρίσκεται το κτίσμα των 200 τ.μ. της βίλλας και η ιδιωτική πισίνα 50τ.μ. με πανοραμική θέα (από κάθε σημείο) περιμετρικά. Την καταπράσινη κοιλάδα με τα αμέτρητα ελαιόδεντρα, περικυκλωμένη από τη μία μεριά με τα άγρια λευκά όρη, που νομίζει κανείς απλώνοντας το χέρι θα τα ακουμπίσεις, και από την άλλη τον ορίζοντα του γαλάζιου Αιγαίου Πελάγους.

Το χωριό μπορεί να εξυπηρετήσει μόνο τις βασικές ανάγκες για την αγορά ειδών διατροφής . Στο χωριό Καλύβες σε απόσταση 9χιλ και Βρύσες 4χιλ, υπάρχουν μεγάλα Super Market, που μπορούν να σας προσφέρουν τα πάντα. Στα γύρω χωριά και σε αποστάσεις λιγότερες των 2χιλ υπάρχουν πολλές παραδοσιακές ταβέρνες, αυθεντικής παραδοσιακής κουζίνας με αυστηρά επιλεγμένα αγαθά της Κρητικής υπαίθρου, λόγω ότι εξυπηρετούν συνήθως απαιτητικούς ντόπιους κατοίκους, γνώστες της καλής Κρητικής κουζίνας. Συγκεκριμένα στο χωριό Άγιοι Πάντες θα βρείτε πολλές ταβέρνες σε απόσταση 1,5χιλ περίπου, όπως και στα χωριά Τζιτζιφέ (σε απόσταση 1,5χιλ περίπου) και Μελιδόνι (σε απόσταση 2χιλ περίπου). Σε μακρινότερες αποστάσεις, στα χωριά Καλύβες , Γεωργιούπολη, Αλμυρίδα και Αρμένοι οι επιλογές είναι πολύ περισσότερες, από παραθαλάσσια ταβερνάκια, εστιατόρια κ.α.