Ο νομός Χανίων , το δυτικότερο τμήμα της Κρήτης, δίκαια αποτελεί έναν απο τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς της Μεσογείου. Ο συνδιασμός των ξηρών ορεινών όγκων, τις ατελείωτες αμμώδης παραλίες, το πράσινο των ατελείωτων ελαιώνων και το γαλάζιο του Αιγαίου Πελάγους, συνθέτουν έναν τόπο αντιθέσεων και απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Η πόλη των Χανίων , παρόλο σύγχρονη, διατηρεί έντονα τα σημάδια και τις επιρροές των επίδοξων κατακτητών στα βάθη των αιώνων, ικανή να μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Τα μικρά ξεχασμένα απο το χρόνο χωριά που διατηρούν αναλλοίωτη τη γνήσια κρητική παράδοση και το χρώμα, όπως επίσης οι ατελείωτες αμμώδης παραλίες, τα άγρια φαράγκια, τα σπήλια, συνθέτουν έναν τόπο σπάνιας ομορφιάς μεένα ιδιαίτερο φυσικό τοπίο. Η βίλλα Καλλιθέα στα Χανιά είναι ένας προορισμός για τις ιδανικότερες φυσιολατρικές διακοπές με συνδιάζοντας την ηρεμία και την χαλάρωση. Για τους πιο απαιτητικούς, η σύγχρονη πόλη των Χανίων, μπορεί να ικανοποιήσει και την πιο κοσμοπολίτικη απαίτηση του επισκέπτη.

Τα μοναστήρια και οι βυζαντινές εκκλησίες, σκορπισμένες σε όλη την ενδοχώρα, αποτελούν τεράστια πολιτιστική κληρονομιά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αποτελεί μοναδική εμπειρία η γνωριμία με την γνήσια κρητική ύπαιθρο, μακριά απο κάθε μορφή τουριστικής ανάπτυξης . Η κρητική φιλοξενία, η αναβίωση των εθίμων και των παραδόσεων , η διέγερση των αισθήσεων απο τις μυρωδιές των αρωματικών βοτάνων, η γνήσια κρητική διατροφή, ο ζεστός μεσογειακός ήλιος...